כנס בינלאומי ענק בנושא האסלאם התקיים באלקאסמי
פברואר 12, 2024"אם ללמוד ערבית ועל האיסלאם, אז רק במכללה ערבית בעיר ערבית"
פברואר 12, 2024נשיא בית הדין השרעי לערעורים עבדול חכים סמארה, היה בין הבוגרים הראשונים של מכללת אל-קאסמי "ההבדל בין מה שהיה אז, למקום שאליו הגיעה המכללה מדהים ומופלא", הוא אומר ומרוצה מאוד מכך שנשים הפכו לכוח מוביל במכללה
במסגרת שיתוף הפעולה בין מערכת בתי הדין השרעיים למכללת אל-קסמי, וחיזוק הקשרים של המכללה עם מוסדות המשפט בכלל, התארח במכללה נשיא בית הדין השרעי לערעורים, עבדול חכים סמארה. עבור כבוד השופט הביקור היה בבחינת סגירת מעגל, שכן הוא השלים את התואר השני שלו בחינוך במכללה והיה בין בוגריה הראשונים.
"כשלמדתי במכללה, היא לא הייתה מפותחת כמו היום. היה רק תואר בחינוך", הוא נזכר. "היום, כשאני רואה לאן המכללה התקדמה ושניתן לעשות בה תארים במגוון תחומים, זה מדהים ומופלא בעיניי. מכללת אל-קסמי היא ההוכחה שכשמאמינים בדרך מגיעים לתוצאות טובות".
עבדול חכים סמארה, תושב טירה, נשוי ואב לארבעה, בעל תואר במשפטים מאוניברסיטת חיפה ותואר בחינוך ממכללת אל-קסמי, שימש עד שנת 2009 כקאדי של יפו, רמלה ולוד. משם התקדם לבית הדין לערעורים, מונה בשנת 2017 לתפקיד מנהל בתי הדין השרעיים שנים בכל ענייני המשפחה המוסלמית, עד שמונה לנשיא בית הדין השרעי לערעורים.
אחד הדברים שצדו את עיניו של עבדול חכים סמארה בביקורו במכללה, הוא שחלק ניכר מן הסטודנטים הם למעשה סטודנטיות. "זה דבר נפלא בעיניי," הוא אומר. "בשנים האחרונות יש מגמה בחברה הערבית של נשים שרוכשות השכלה, ומכללת אל-קאסמי היא המובילה בעניין. אישה מלומדת שונה מאישה שאין לה השכלה ואני בטוח שהיא נותנת חינוך טוב יותר ומשפחתה יותר מפותחת".
גם מתוקף תפקידו כנשיא בית הדין לערעורים, שבר עבד חכים סמארה את תקרת הזכוכית עבור נשים ומינה אישה לתפקיד קאדי. "התגובות למהלך היו מאוד צוננות, כי איש לא האמין שאישה תמונה לתפקיד הזה", הוא מספר. "אמרו לי שאני עושה משהו שמנוגד לשריעה האיסלמית. בתי הדין הרבניים יצאו נגד המהלך, מחשש שזה יקרה גם אצלם. עניתי לכולם – תתעסקו בעניינים שלכם. וזו רק תחילת הדרך. בעתיד נשים נוספות ימונו לתפקיד".