האקדמיה ללשון ערבית
האקדמיה מייעדת לשמור על השפה הערבית ולהגן עליה מאתגרים הנובעים בעיקרם מהתפשטות שפות אחרות. לאחר הכל, הערבית בשטחי הרשות הפלסטינית של 1948 נמצאת בקונפליקט פתוח עם הערבית הדיבורית, מצד אחד, ועם העברית, מצד שני.
המטרה של האקדמיה היא להפוך את הערבית למותאמת לצרכי המדעים, הספרות והאמנויות. היא פועלת לכך שהערבית תשתלב בצורה הטובה ביותר עם צרכי התפתחויות התרבות המודרנית והחיים העכשוויים.
האקדמיה חוקרת את מקורות השפה הערבית ואת סגנונותיה כדי לבחור את מה שמעשיר את צורתה ומקל על לימודה ודקדוקה. לכן, האקדמיה פועלת בארגון כנסים, סדנאות מחקר ותרבות, פיקוח על פרסום מחקרים לשפה וספרות, ותורמת לתחיית של המורשת הערבית. בנוסף, האקדמיה יוצרת המלצות למוסדות רלוונטיים בענייני הערבית לקדם את ההתפשטות והתפשטות השפה. פעילותה של האקדמיה כוללת מחקרים והמלצות הזמינים דרך פרסום בכתבי עת מיוחדים, ספרים ומאמרים מועדפים.
תחושת העניין המרכזית של האקדמיה כוונה ללמידת הערבית הקלאסית והמודרנית בהקשרים השונים שלה: לשפות, ספרות, מדעים, חברה ופוליטיקה. האקדמיה פועלת לקיים כל צורך מבוסס על שפה עברית, כדי לספק לדוברי הערבית שירותי ייעוץ מדעיים ומחקריים בנוגע לשפה ולתרבות. כדי לשרת את מטרה זו, האקדמיה מזמינה את החוקרים הטובים ביותר בלמידת הערבית ובמומחים בתחומים נוספים, כולל מדעי הרוח, מדעי החברה ומדעי המדויק ומקדמת פרויקטים שותפים. משלב בתהליכי פיתוחה, האקדמיה יצרה ופעלה בוודאיות ושמה ועדות שונות העוסקות בערבית מכל המימדים וההיבטים ומאבחנות את בעיותיה ומציעות הצעות והמלצות מתאימות.
האקדמיה פועלת לשיתוף פעולה עם המוסדות והמרכזים השונים במכללת אלקאסמי ומרכזי מחקר ואקדמיה נוספים בארץ בכל התחומים הנוגעים לערבית. האקדמיה מצפה לבנות גשרים עם מוסדות עמיתים ברחבי העולם בכלל והעולם הערבי בפרט כדי לשתף רעיונות וחוויות.
יצירת קשר
טלפון: 04-6286722
פקס: 04-6286721
דוא"ל: [email protected]